Kisfaludy Program

Kedvezményezett neve: Gonda és Társai Lovas Panzió Korlátolt Felelősségű Társaság

Támogatott projekt címe: A Tekeresi Lovaspanzió fejlesztése

Projektazonosító: TFC-1-1-1-2017-2018-00452

Szerződött támogatás összege: 45 223 042 Ft

A projekt összköltsége: 64 604 347 Ft

Támogatás mértéke: 70%

A projekt befejezési dátuma: 2020.01.17.

 

A fejlesztés célja a Tekeresi Lovaspanzió arculatának megújítása és kapacitásának bővítése. A fejlesztésnek köszönhetően az egykor 9 szobás, 20 férőhelyes (+ pótágyak) panzió 12 szobára (29 férőhely, 10 pótágy) bővült. A korábbi gondnoklakásból egy akadálymentesített szoba is kialakításra került, továbbá a panzió működésébe integráltunk családi lakrészként két apartmant is.

A Kisfaludy Program többek között arra is lehetőséget adott, hogy a szolgáltatások és a szálláshely korszerűsítés következtében minőségi változással a panzió Orfűn megerősítse piaci pozícióját, és vendégkörét átalakítsa és bővítse. Korábban túlnyomórészt a diákcsoportok fogadására koncentráltunk, az új panzióban már családoknak, baráti társaságoknak nyújtunk szálláshelyet.

A fejlesztés fő célja a 3 csillagos, „panzió stars” minősítéshez tartozó szolgáltatás színvonal elérése. A pályázat szellemiségével összhangban növeljük családbarát szolgáltatásainkat, és fejlesztjük a térség és az ország turizmusa számára is kiemelt jelentőségű turisztikai termékekhez kapcsolódó szolgáltatásainkat, tematikus kínálatunkat.(családi nyaralás, aktív-, sport-, és ökoturizmus, gasztroturizmus, egészségturizmus). Kialakítunk egy wellness részleget, és egy gyógytornára, gyógy masszázsra alkalmas kezelőhelyiséget. Nyitvatartási időnket meghosszabbítjuk, a korábbi 210 napos nyitvatartást felemeljük 301 naposra. (10 hónapos nyitvatartás mellett várhatóan január és február hónapban zárva tartanánk.)

A szezonalitás csökkentése és a tartózkodási idő növelése érdekében programcsomagokat állítottunk össze, melyeket 2019-től fokozatosan vezetünk be a piacra.

Az üzemeltetés hatékonysága több fejlesztéssel is javult:. kiépítettük a napelemes rendszert, így áramellátásunk döntő részt megújuló energiával történik.

 

„A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósult meg”.