Programok & Ajánlatok

Aktuális programjaink és ajánlataink

Orfűi malmok

Orfűi malmok

Az Orfűi Malmoknál három különböző malom típussal ismerkedhetnek meg: szárazmalom, vízimalom, papírmalom. És nyáron friss kenyeret is kóstolhatnak, amit helyben sütnek a malomnál!

bővebben
Akadálymentes Turizmus Napja Orfűn

Akadálymentes Turizmus Napja Orfűn

Látássérültként autót vezetni, mozgássérültként motorozni, lovagolni, fogyatékossággal élőként sport- és élményprogramokon részt venni?

Ezt kínálja szeptember 7-én az Akadálymentes Turizmus Napja Orfűn.

bővebben
Őszi kirándulások Orfűn

Őszi kirándulások Orfűn

Orfű talán ősszel még szebb, mint nyáron. Képzelje el a gyönyörű őszi színeket az erdőkben és ahogy ezek a színek a tavon visszatükröződnek! Kirándulásra, túrázásra ez az évszak a legjobb választás.

bővebben

Orfűn számos program és rendezvény várja!

Orfű ezeregy lehetőséget kínál, hogy színessé varázsolja az életét! Itt mindenki megtalálja a számára kedvező időtöltést. Panziónk recepcióján tájékozódhat az orfűi, Orfű környéki és pécsi programokról.

Orfűn, a Mecsek gyönyörű völgyében megbúvó, Pécshez közel fekvő térségben a színes üdülés garantált, hiszen itt minden együtt van, ami kellemessé és élményekben gazdaggá teheti a vakációt: hegyek és tavak, népi hagyományok és gasztronómia, napozás és édes semmittevés, fürdőzés és vízi sportok, gyalogos és kerékpáros túrák, barlangászat és lovaglás, horgászat és vadászat, hagyományőrző rendezvények és zenei fesztiválok.

Színes programkínálat Orfűn:

 • “Zöld ritmusban” – Természeti értékek és aktív kikapcsolódás
 • “A csepptől a csobbanásig” – Vizes élmények
 • “Régmúlt idők varázsa” – Hagyományőrzés és gasztronómia
 • Orfűn mindig történik valami!- Orfűn egész évben egymást érik a rendezvények. A Medvehagyma Fesztivál és a Fishing on Orfű alterfeszt a legnevezetesebbek, de a lovas, hagyományőrző és sportprogramok is sok látogatót vonzanak.

“Zöld ritmusban” – Természeti értékek és aktív kikapcsolódás

 • A panziótól könnyen elérhetőek a mecseki túraútvonalak. A Nyugat-Mecsek jelzett turistaútjai és a térség számos tanösvénye lehetőséget kínálnak a táj lenyűgöző karsztjelenségeinek, a természeti formáknak és a védett értékeknek a megismerésére.
 • Orfűn a Mecsek Házánál vagy a Duna-Dráva Nemzeti Parknál igényelhet szakvezetést. Szervezett túrák keretében a felszín alatti világ kincseit is felfedezhetik az érdeklődők, hiszen az orfűi barlangok izgalmas kalandot rejtenek.
 • Érdemes ellátogatni az Abaligeti-barlanghoz és a Denevérmúzeumhoz, amely a Dél-Dunántúl leghosszabb patakos barlangja hűsítő, gyógyító klímával.
 • Az aktív kikapcsolódásra alkalmas térség ez, hiszen számos lehetőség van itt: természetjárás, lovaglás, kerékpározás kiépített utakon és erdőben, futás, úszás, vitorlázás, szörfözés, kajakozás, sárkányhajózás, minigolf, horgászat, vadászat, és még sorolhatnánk.

“A csepptől a csobbanásig” – Vizes élmények

 • A térség bővelkedik a vizes élményekben. Orfűn a megújult strand, a 2010 nyarán nyitott Aquapark feszített víztükrű élménymedencével, sportmedencével, pezsgőmedencével és élménycsúszdákkal várja nyáron a fürdőzni vágyókat.
 • Az orfűi és abaligeti tavak is számos élménnyel várnak. Az Orfűi-tó természetes vizű strandja nyitva áll a fürdőzők előtt.
 • A Pécsi-tavon a fürdőzők, a vízi sportokat űzők (szörfösök, vitorlások, kajakosok) és a horgászok is megférnek egymás mellett. Az tó déli öble mellett található az új Aktív Víziturisztikai Központ, az orfűi vízi sportélet központja, ahol kajak, kenu és sárkányhajó bérlésére van lehetőség. Mindegyik tó alkalmas a horgászatra.
 • A Hermann Ottó-tó halrezervátumában fellelhető az összes hazai halfaj.
 • A vadregényes Kovácsszénájai-tavon és Abaligeten is érdemes horgászni.

“Régmúlt idők varázsa” – Hagyományőrzés és gasztronómia

 • Érdemes ellátogatni az Orfűi Tájházba és Kemencés Udvarba,
 • a százötven éves vízimalomhoz, ahol az orfűi Malommúzeum és a Kézműves Alkotóház található,
 • valamint érdemes egy sétát tenni a helyi védettséget élvező régi lakóházak között Orfű-Tekeresen és Kovácsszénáján.
 • A régmúlt időket nem csak az épületek, de az ízek is felidézik Orfűn: a térség ismert a medvehagymával készült ételekről és a kemencében frissen sütött finomságokról.

Foglalja le szobáját még ma!

 

 

Foglaljon online vagy hívjon minket telefonon!

 

+ 36 30 349 6079

Foglalás